Cursus

Iedereen wordt geboren met een creatief vermogen. Schilderen en tekenen zijn perfecte manieren om die creativiteit te ontwikkelen. Je leert werken in en áán je persoonlijke stijl. Natuurlijk is schilderen ook vooral een ontzettend leuke hobby waarbij je even kunt loskomen van de dagelijkse drukte.

Tijdens een cursus word je op een positieve manier individueel begeleid bij dat beeldende proces. Het maakt niet uit of je beginner bent of al meer gevorderd. In de gezellige groepslessen wordt tijd vrijgemaakt voor een groepsevaluatie waarbij het werk van alle cursisten wordt besproken. Een perfecte manier om ook van elkaar te leren. Lees verder voor meer informatie over de soorten cursus en de planning.

Meedoen? Vul hiernaast het inschrijfformulier in. Van harte welkom.


Soorten cursus
Model atelier: leer alles over portret- en modeltekenen volgens een klassieke tekenmethode.
Open atelier: van de basis van tekenen tot de fijne kneepjes van het schildervak, iedereen is welkom.
Illustratie 1: Basis ontdek nieuwe materialen en technieken, werk aan je tekenvaardigheid, stijl en sferen.
Illustratie 2: Werk in Opdracht leer in je eigen stijl en gekozen materiaal opdrachten uit te voeren.
Illustratie 3: Prent & Boek in deze cursus ontwerp je een eigen product; prentenboek, jaarkalender, stripboek, kaartserie.
Tekenvaardigheid: (leren) tekenen middels diverse thema’s zoals verhoudingen, texturen, perspectief, etc.

Inhoud

meikebeekhuis_vierkant_720x720_cursus1

Model atelier:

Het vastleggen van de juiste verhoudingen, vormen en uitstraling van iemands gezicht is een ingewikkelde taak. Een paar millimeter meer of minder kan al een heel verschil maken. In de cursus model atelier leer je hoe je iemands gezicht of lijf op een treffende manier op papier of doek krijgt. Er is daarnaast aandacht voor materiaalbeheersing, sfeer en eigenheid. Er poseren ervaren modellen. In het model atelier is ruimte voor ongeveer tien deelnemers. Een cursus Model Atelier bedraagt twaalf lessen van elk 2,5 uur. Let op: In deze cursus wordt les gegeven door gastdocent (eerstegraads bevoegd) en kunstenaar Riemer den Ouden. Deze cursus wordt gegeven tussen januari-april en september-december.

meikebeekhuis_vierkant_720x720_cursus2

Open atelier:

Mensen van elk creatief niveau zijn welkom in deze cursus. Resultaat: een grote diversiteit aan stijlen en technieken. In het Open Atelier kun je vrij schilderen of tekenen maar je kunt ook een lesboek volgen zodat je doelgericht kunt werken. In totaal is er keuze uit vijf lesboeken: starten, stijlen, technieken, waarnemen en creëren. Benieuwd? Tijdens de cursus kun je ze vrijblijvend inkijken of lenen. Om individuele begeleiding te kunnen garanderen is er tijdens de cursus plaats voor ongeveer dertien deelnemers. Een cursus Open Atelier bedraagt twaalf lessen van elk 2,5 uur. Deze cursus wordt gegeven tussen januari-april en september-december. In de periode mei-juni worden ook enkele Open atelier groepen aangeboden. Docent van het Open Atelier is Meike, behalve op dinsdagavond, dan geeft Riemer den Ouden de les.

Illustratie cursus:

Zou je dolgraag willen illustreren? Waar wacht je nog op! In onze diverse vernieuwde cursussen leer jij alle kneepjes van het vak. Maak kennis met materialen en technieken en werk aan je eigen stijl. In het prachtige atelier heb je een eigen werkplek en werk je met hoogwaardige materialen. Je wordt begeleid door ervaren illustratoren en gecertificeerde docenten. Een illustratiecursus bestaat uit acht lessen en kost €345,- Alle materialen zijn inclusief. De lessen van aankomend seizoen staan gepland in week 19 t/m 26. Aan welke cursus wil jij meedoen?

IMG_4317

Illustratie 1: Basis

Laten we bij het begin beginnen. In de basiscursus maak je kennis met veel verschillende materialen en technieken. Hoe span je aquarelpapier op? Hoe werk je met acrylinkt en welke materialen laten zich goed combineren? Dat en meer komt allemaal aan bod. Naast het trainen van je tekenvaardigheid werken we ook aan tekenen vanuit de fantasie. Je leert hoe je met beeld iets kunt overbrengen. Natuurlijk krijg je ook je eerste echte opdracht en krijg je uitleg over hoe je een prent digitaliseert en klaarmaakt voor de drukker. Na deze gedegen basis sta jij te trappelen om zelf aan het werk te gaan!

Docent: Meike Beekhuis – Dagdeel: dinsdagmiddag – Huiswerk: geen/weinig – Niveau: beginnend.

fullsizeoutput_41c

Illustratie 2: Werk in opdracht

Stel, jij krijgt regelmatig verzoekjes voor het maken van een illustratie voor vrienden of kennissen. Weet jij dan hoe je te werk kunt gaan? In deze cursus leer je hoe een ontwerpproces verloopt en ontwikkel je door uiteenlopende opdrachten een eigen beeldtaal (handschrift). Je persoonlijke beleving en kijkwijze t.o.v. een onderwerp zijn de inspiratie voor de uitwerking van je illustraties. We hechten waarde aan de communicatieve kracht van je beeld. Natuurlijk is er ook aandacht voor het ambacht en de technische beheersing van het materiaal. Regelmatig worden illustratoren uit het werkveld uitgenodigd om feedback te geven op het door jou gemaakte werk!

Docent: Meike Beekhuis – Dagdeel: vrijdagochtend – Huiswerk: gemiddeld – Niveau: beginnend/gemiddeld.

Illustratie 3: Prent & Boek

Wanneer je plannen hebt voor het maken van een eigen (prenten)boek, jaarkalender, ansichtkaarten serie, stripverhaal etc., dan is dit een cursus voor jou. Want hoe je dat doet en waar je op moet letten staat centraal in de cursus Prent&Boek. Er is volop ruimte om aan je eigen project te werken.

Wil jij je creativiteit verder ontwikkelen en jouw creatieve pad beter leren begrijpen? Misschien wil je wel losser tekenen of jezelf uitdagen. Je krijg inzicht in welke keuzes er zijn op het gebied van beeldelementen en beeldaspecten. Welke technieken zijn er en waarvoor zijn ze geschikt? We kijken naar hoe andere illustratoren daarmee omgaan. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Middels interessante oefeningen, door te experimenteren en onderzoeken kom je dichter bij jouw eigen beeldtaal. Individuele en klassikale werkbespreking zijn daarbij een belangrijk onderdeel van de les. Kortom een avond vol creatie, inspiratie, nieuwe inzichten, gerichte tips om jouw project te realiseren.

Docent: Katja Kaduk – Dagdeel: dinsdagavond – Huiswerk: eigen invulling – Niveau: beginnend/gemiddeld.

kathe kollwitz

Tekenvaardigheidscursus:

Wil je graag (beter) leren tekenen, kom dan meedoen aan de tekenvaardigheidscursus! Deze cursus behandelt allerlei belangrijke principes in het tekenvak; tekenen naar de waarneming, materiaalkennis, toonwaarden, perspectief, portret, compositie, etc. Je krijgt les van docent Riemer den Ouden. De les wordt gegeven op woensdagmiddag tussen 16:00-18:00 uur. Je krijgt naast klassikale opdrachten ook individuele begeleiding. De cursus is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderden, want de oefeningen worden in verschillende gradaties aangeboden. De kosten bedragen €170,-, alle materialen zijn inbegrepen. .


Lesrooster

In 2018 wordt er in drie seizoenen les gegeven:

Seizoen 1: 15 januari – 13 april (12 lessen)

Seizoen 2: 7 mei – 29 juni (8 lessen)

Seizoen 3: 17 september – 14 december (12 lessen)

 

Seizoen 1 en 3
Model atelier Groep 1 maandagavond VOL 19:30 22:00
Open atelier Groep 1 maandagochtend 09:30 12:00
Open atelier Groep 2 dinsdagochtend VOL 09:30 12:00
Open atelier Groep 3 dinsdagmiddag VOL 14:00 16:30
Open atelier Groep 4 dinsdagavond 19:30 22:00
Tekenvaardigheid Groep 1 woensdagmiddag VOL 16:00 18:00
Open atelier Groep 5 woensdagavond VOL
19:30 22:00
Open atelier Groep 6 donderdagavond VOL 19:30 22:00
Open atelier Groep 7 vrijdagochtend VOL 09:30 12:00
Open atelier Groep 8 vrijdagmiddag VOL 14:00 16:30
Seizoen 2
Model atelier Groep 1 Maandagavond 19:30 22:00
Open atelier Groep 5 Woensdagavond 19:30 22:00
Illustratie Basis Groep 1 Dinsdagmiddag 14:00 16:30
Illustratie Werk in Opdracht Groep 2 Vrijdagochtend 09:30 12:00
Illustratie Prent & Boek Groep 3 Dinsdagavond 19:30 22:00
Tekenvaardigheid Groep 1 Woensdagmiddag 14:00 16:00

Tarieven 2018

Deelname betekent akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

Model atelier €240,- incl. BTW en tekenmaterialen
Open atelier €215,- incl. BTW excl. schildermateriaal
Illustratie cursus €345,- incl. BTW en tekenmaterialen
Tekenvaardigheidscursus €170,- incl. BTW en tekenmaterialen

 


De docenten:

Meike Beekhuis

Hoi! Ik ben de oprichter en eigenaar van Atelier Meike Beekhuis. Na mijn opleidingen tot illustrator en docent beeldende kunst & vorming startte ik in 2013 met mijn eigen cursusbedrijf. Ik geef met veel plezier les aan volwassenen in het Open atelier. Daarnaast ontwikkelde ik illustratiecursussen en een masterclass, waarbij aandacht is voor theorie en praktijk. Ik vind het belangrijk dat cursisten met plezier en ontspanning aan hun beeldende ontwikkeling kunnen werken.

 

 

 

 

riemer

Riemer den Ouden

Hallo, mijn naam is Riemer. Sinds ik afstudeerde aan de kunstacademie schilder ik in mijn eigen atelier, af en toe exposeer ik mijn schilderijen. Een aantal jaar geleden besloot ik om een docentenopleiding in de beeldende kunst te doen. Nu geef ik binnen het atelier van Meike les in het Model atelier op maandag, in het Open atelier op dinsdagavond en op woensdagmiddag geef ik Tekenvaardigheid. Ik vind het ontzettend leuk om te doen! In de Modelles probeer ik de cursisten de techniek mee te geven over meten en verhoudingen, want dat valt hen niet mee!


Materialen te koop

In mijn atelier verkoop ik namens kunstmaterialenwinkel Busch & van der Worp (de allerleukste winkel van Zwolle) acrylverf van het merk Amsterdam standaard (Royal Talens). Iedere cursist kan deze verf in mijn atelier met korting aanschaffen en direct betalen via een pinautomaat. Als cursist krijg je in de winkel Busch & van der Worp ook 10% korting op je aankopen (tenzij een product al afgeprijsd is).

 


Proefles

Wil je mij ontmoeten voor je je inschrijft voor een cursus? Geen probleem! Neem even contact op, dan maken we een afspraak.

 


Cadeaubon cursus

Wat een leuk idee! Gaat je collega met pensioen, is je zus bijna jarig of ken je iemand die het leuk vindt om te tekenen of schilderen? Geef dan een cursus cadeau! Vul het formulier in en je krijgt een mooie cadeaubon opgestuurd.